Agrement

 Extinderea exponenţială a sectorului rezidenţial din Şelimbăr, fără o politică corectă în ceea ce priveşte spaţiile verzi din cartiere, locurile de joacă pentru cei mici, zonele de relaxare şi agreement pentru familii, a transformat cartierele din Şelimbăr în aşa zisele "cartiere dormitor", care astăzi oferă doar funcţiunea de locuire şi cam atât. Susţinem achiziţionarea de către primăria Şelimbăr de suprafeţe de teren în zonele rezidenţiale cu densitate mare, în vederea creări de locuri de joacă pentru copii, precum şi de mici parcuri, care să fie oaze verzi într-o mare de betoane. Totodată susţinem impunerea în noile documentaţii de urbanism de tip zonal, avizate de primar şi supuse aprobării consiliului local Şelimbăr, a creeări de spaţii verzi cu destinaţia de locuri de joacă "verzi", în jurul viitoarelor locuinţe.

 Totodată, unul dintre proiectele majore pe care dorim să îl susţinem tine de zona lacurilor şi a pădurii Şopa. Această frumoasă bogăţie inestimabilă a comunei, din păcate a fost precar exploatata în folosul comunităţii. Astăzi în imediata apropiere a lacului 1, urmare a închirierii păşunatului, funcţionează o fermă de animale care dăunează grav peisajului, precum şi mediului înconjurător. Lipsa de implicare a autorităţilor a făcut ca în anul 2018 să se rateze în stadiu incipient şansa unui proiect complex de amenajare a lacurilor, proiect de aproximativ 4 milioane de euro, care era finanţat atât din fonduri europene-prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale , cât şi parţial din fonduri proprii, şi care consta în: curăţarea lacurilor, amenajarea unuia în lac de pescuit, şi a altor 2 în lacuri de agreement, edificarea unui restaurant cu specific pescăresc, punere în siguranţă şi refacerea digurilor, asfaltarea drumului dinspre DN 1 spre pădurea Şopa, amenajarea de parcaje auto, iluminat, etc.

 Susţinem accesarea unei finanţări europene nerambursabile în exerciţiul financiar al Uniunii Europene 2021-2027 în vederea amenajării lacurilor şi pădurii Şopa, încât acestea să devină o oază de relaxare şi principala zona de agrement destinată locuitorilor comunei Şelimbăr.