Investiţii publice 

 În Şelimbărul anului 2020, comunitate cu pretenţii de comună europeană, multe străzi încă se afla în stadiul de străzi de pământ şi asta nu datorită lipsei fondurilor necesare reabilitării, ci mai degrabă datorită unor probleme de ordin juridic legate de proprietatea privată a acestora, ipotecată de cele mai multe ori în favoarea instituţiilor de credit care au acordat finanţări pentru achiziţia imobilelor. Lipsa de curaj a actualei administraţii publice face ca această situaţie să treneze, mulţi cetăţeni fiind nevoiţi să parcurgă drumul spre şi dinspre casă prin bălţi, gropi şi noroaie, iarna aceste drumuri fiind chiar imposibil a fi dezapezite. Aplicarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes național, județean și local, pe modelul consacrat al municipiului Oradea (https://www.oradea.ro/subpagina/anun-539-exproprieri), ar debloca situaţia astfel încât primăria să poată intra în proprietatea acelor străzi, şi astfel să poată face investiţiile necesare în vederea creşterii confortului şi siguranţei rutiere a cetăţenilor.

 Exceptând reţeaua stradală, Selimbarul are şi nevoi mult mai complexe de atât cum ar fi lipsa locurilor în spaţiile de învăţământ şi a spaţiilor de învăţământ în zonele noi, lipsa transportului public în comun asigurat de primărie, lipsa unui centru/zone de agreement şi recreere, lipsa unei biblioteci comunale, lipsa unei policlinici, numărul mic al spaţiilor de joacă pentru copii, etc. Sunt obiective care cu voinţă şi implicare administrativă, pas cu pas, pot fi realizate.

 A mai vorbi la nivelul anului 2024 de pavat/asfaltat străzi, mai mult ca sigur, poate fi interpretat ca fiind expresia tristă de neputinţa şi lipsa de profesionalism a oricărei echipe de conducere a primăriei Şelimbăr. Astfel considerăm că este momentul depăşirii obstacolelor de orice fel, şi evident momentul în care comuna Şelimbăr să fie orientată spre proiecte mari demne de o comună care doreşte statut de COMUNĂ EUROPEANĂ.