Transportul în comun

 O comunitate bogată care îşi respectă cetăţenii trebuie să pună la dispoziţia acestora modalităţi decente/civilizate prin care aceştia să se deplaseze spre şi dinspre zonele de interes ale acestora (locul de muncă, scoala, spital, cumpărături, instituţii etc). Pe lângă o infrastructură rutieră de calitate, cetăţenii comunei Şelimbăr au nevoie de TRANSPORT ÎN COMUN. Operatorii privaţi fie s-au dovedit extrem de scumpi, fie au concluzionat că este nerentabila o anumită rută din comuna Şelimbăr şi astfel au renunţat la operarea acesteia, mulţi oameni fiind puşi în situaţia de ajunge anevoios la muncă, sau în zona lor de interes.

 Tursib S.A., ar părea o variantă optimă în soluţionarea acestei probleme. Totuşi în lipsa unei zone metropolitane, la modul cel mai real, acest lucru este aproape dacă nu chiar imposibil de realizat la momentul actual, chiar dacă anumiţi candidaţi la fotoliul de primar/consilier al comunei Şelimbăr invoca obsesiv acesta soluţie.

 Soluţia pe care o propunem şi o susţinem este cea de înfiinţare a unei SOCIETĂŢI DE TRANSPORT ÎN COMUN proprie, a comunei Şelimbăr, societate care să aibă scopul de a gestiona parcul auto şi rutele de transport dinspre comună Şelimbăr spre Sibiu, si retur. Achiziţionarea de autobuze proprii şi de microbuze de către această societate a Consiliului Local Şelimbăr, ar soluţiona una dintre problemele majore cu care se confronta locuitorii acestei comune. Desigur achiziţia se poate face din fonduri proprii, sau de ce nu prin accesarea de finanţări nerambursabile.

 Fiind societate în subordinea Consiliului Local Şelimbăr, această societate ar putea primi subvenţii din bugetul Comunei Şelimbăr, astfel încât abonamentele şcolarilor să fie GRATIS, iar ale penionarilor şi a altor categorii vulnerabile să poată fi oferite la jumate din preţ.

 Înfiinţarea Societăţii de Transport în Comun Şelimbăr este o necesitate a unei comunităţi care număra astăzi aproximativ 20000 de suflete, fiind o propunere, care odată realizată ar veni cu o serie de beneficii în sprijinul comunităţii : confort şi siguranţă pentru cetăţeni, reducerea aglomeraţiei, reducerea poluării prin reducerea circulaţiei auto, mobilitate extinsă